תעשו לו מקום בשולחן - כך משפיע התינוק על הבישול המשפחתי

כתבת מערכת

התינוק שלכם גדל והגיע לשלב הטעימות (מתי? בסביבות גיל 6 חודשים).

 

אם זה מרגיש לכם כמו עוד מטלה שתצריך התארגנות, קניות וזמן במטבח תנו לנו להרגיע אתכם. כמו בכל תחום ככה גם עם אוכל - התינוק שלכם הגיע כדי להשתלב בחיי המשפחה ולא להפוך אותם מהקצה לקצה. הרי בסופו של דבר הפעוט יצטרף לשולחן האוכל המשפחתי ויאכל את מה שכולם אוכלים. למעשה זה נכון כבר משלב הטעימות - תנו לו לטעום את מה שאתם אוכלים. אין סיבה לבשל בטטה במיוחד אם היא לא על שולחן המשפחה היום. מה שכן, זה זמן מצוין לבדוק עבור כל המשפחה את התפריט ולהוסיף לו טריות ובריאות שכולכם תהנו ממנה.

 

אז איך מאכילים את כולם - מבוגרים, נוער, ילדים ופעוטות בלי לטרוח על תפריטים נפרדים? הנה שני רעיונות פשוטים שתמיד עובדים:

 

סיר מרק ירקות גדול שאפשר לבשל בתוכו גם חומוס וקציצות של עוף, בקר או הודו. טוחנים ירקות לתינוק שאוכל ירקות מרוסקים ומוסיפים קטניות ובשר לתינוק שהגיע לשלב המתאים. הבוגרים יאכלו מנה של ירקות, קטניות ובשר אל ערימת קוסקוס. הכנתם סיר גדול? אפשר לחלק למנות והקפיא.

 

קבלו מתכון: ירקות בתנור

מרכיבים:

2 תפוחי אדמה

2 בטטה ו/או דלורית

2 גזרים קלופים ו/או בצל

כרובית מחולקת לפרחים ו/או קישואים

1 כף עלי תימין

שמן זית, מלח, פלפל

 

הכנה:

  1. מפזרים בתבנית גדולה על גבי נייר אפייה את הירקות. את תפוחי האדמה חותכים לפלחים לא עבים ואת כל היתר לפיסות גדולות. מתבלים במלח ופלפל, מפזרים ענפי תימין שיוסיפו טעם וארומה ומזלפים שמן זית.
  2. צולים בתנור בחום של 200 מעלות 30-40 דקות ומגישים עם טחינה או יוגורט. לתינוק מועכים את פנים הירק ובשלבים מתאימים מוסיפים גם לו טחינה או יוגורט.

 

נשארו ירקות? קוצצים גס ומוסיפים למג'דרה או קינואה, מועכים ומשלבים בקציצות של ירקות או בשר.