תחילתה של ידידות מופלאה - איך תגרמו לפעוט להתיידד עם אוכל מוצק?

כתבת מערכת

לקראת גיל חצי שנה, כשהתינוק כבר יושב ומתחיל לשלוח ידיים לאוכל שלכם, מגיע הזמן להכיר לו את התפריט החדש - המוצקים. הנחיות משרד הבריאות מדגישות לעשות את המעבר הזה בשלבים ולהתחיל ממש בקטן - כמויות זעירות ולא לפני גיל 4 חודשים.

 

אז איך עושים את זה? אספנו עבורכם את הטיפים שיעזרו לכם לצלוח את המעבר:

  • ב-ה-ד-ר-ג-ה! כשמדברים על מעבר למוצקים מדברים על שלבים: מתחילים בלטבול את האצבע בפירה דליל או בקישוא מרוסק - את זה אפשר לעשות כבר מגיל 4-5 חודשים, בהמשך 2-3 כפיות ובגיל שנה 2-3 ארוחות. במקביל ממשיכים עם הנקה או תמ"ל.
  • תנו לו לשלוח ידיים ללכלך ולהתלכלך. עבורו אוכל זה עולם חדש, מרתק ומסקרן שמעורר את כל החושים. אם הוא רוצה לגעת זה יופי - זה אומר שהתינוק סקרן וערני. תנו לו לחוות אוכל בתור משהו חיובי.
  • נעים להכיר, אחד - אחד. כדי שתוכלי לראות איך האוכל החדש משפיע עליו ולהבחין ברגישויות ואלרגיות, תני לו בכל פעם טעימה מירק או פרי אחד. כדאי בשעות הבוקר כדי שאם יש רגישות, שהיא לא תופיע בלילה ותשבש לכם לגמרי את השינה.
  • רגוע, לא שבע ולא רעב. את הניסיונות כדאי לעשות כשהוא רגוע - לא רעב אבל גם לא שבע מידי כדי שיגלה חשק לטעום.
  • תזמינו אותו לשולחן הטעימות. הושיבו אותו במושב מתאים לידכם ליד שולחן האוכל. זה הכי נכון וטבעי שיטעם ממה שאתם אוכלים (כמובן באופן שמתאים לו - טחון). כשהאוכל פרוש לפניו והוא רואה את כל המשפחה אוכלת - גם הוא ירצה.
  • כשהוא אומר "לא" למה הוא מתכוון? אם הצעתם לו והוא לא רוצה - בשום אופן לא להכריח. חשוב שחוויית האכילה תהיה נעימה וחיובית. אפשר להציע ולחזור ולהציע 4-5 ימים את אותו המאכל - הרבה פעמים זה הזמן שנידרש להתיידד עם אוכל חדש.
  • מתוק בסוף. מתוק הוא טעם מתחנף שאף אחד לא מסרב לו. תינוק נולד כשהוא אוהב מתוק. לכן מומלץ להתחיל דווקא מירקות מרוסקים ולשמור את הפירות לשלבים יותר מאוחרים.

התינוק שלך סרבן מוצקים? תני לנו להרגיע אתכם. אתם מכירים מבוגר שאוכל מבקבוק? אז זהו שבסוף כולם אוכלים ונהנים מאוכל.

 יעניין אתכם גם: תחליף חלב אםתזונת תינוקות , דייסה לתינוקות, אוכל לתינוקותדייסת קורנפלור