במהלך תשעת החודשים האחרונים גופך שימש בית חם לילדך. זו תקופה שבה גופך הזין שניים ונדרש למאמץ מיוחד. עברו עליו שינויים דרמטיים, ובוודאי לא תתפלאי אם נספר לך שבעקבותיהם יציבתך השתנתה וששרירי הבטן ורצפת האגן שנמתחו במהלך ההיריון ובלידה עצמה, נחלשו. במקביל לטיפול בתינוק את שואלת את עצמך מתי ואיך יחזור אלי הגוף שלי כפי שאני מכירה אותו מלפני ההריון?
חשוב שתדעי שלא מומלץ לחזור לפעילות גופנית מאומצת ב-6-8 השבועות הראשונים לאחר לידה. בשבועות הראשונים לאחר הלידה, שרירי הבטן ורצפת האגן עדיין חלשים והרצועות והגידים גמישים יותר כתוצאה מהשינויים ההורמונליים בהיריון. כל אלו גורמים לכך שהגוף מתקשה להתמודד עם עומסים גדולים. אם עברת ניתוח קיסרי, מומלץ לחכות שלושה חודשים ולהתייעץ עם רופא לפני תחילת הפעילות.
בתקופה זו ניתן לעסוק בפעילות מתונה, בתנאי שמצבך הבריאותי תקין. לרוב, ההמלצה היא להתחיל בהליכות מתונות ובאופן הדרגתי להעלות את אורכן, תדירותן וקצבן. בהמשך תוכלי לשלב שחייה ופעילות התנגדות.
אם קשה לך לשלב שעות שמיועדות לפעילות גופנית בסדר היום שלך וגם אם כן הצלחת לעשות זאת, הכי טוב (וזה נכון תמיד) לשלב פעילות גופנית בשגרת היום, על הדרך, שזה משהו שתוכלי לעשות יחד עם התינוק שלך.
מלבד החזרה לגזרתך המקורית וההחלמה של גופך לאחר הלידה, לפעילות הגופנית תהיה השפעה מצוינת על המצב רוח שלך ועל איכות השינה שלך. במקביל, שימי לב שאת אוכלת אוכל בריא ומזין. עם זאת, זכרי כי אין צורך להגזים ואין לאן למהר, מדובר בתהליך שאורך זמן.