דייסת קוואקר לתינוק - יתרונות בריאותיים

בימינו כבר אין עוררין כי דייסת קוואקר לתינוק, או כמו שחלק מכירים אותה, דייסת שיבולת שועל לתינוק, היא בריאה, מזינה וחשוב לשלב אותה כחלק בלתי נפרד מהתפריט היומי של הקטנטנים. אבל האם ידעתם שגם לבני נוער ומבוגרים מומלץ לאכול קוואקר?

מדוע חשוב לאכול קוואקר?

כי קוואקר, או בשמה העברי "שיבולת שועל", נחשבת ל"דגן על":

  • היא עשירה בפחמימות מורכבות
  • היא עשירה בחלבון
  • היא מכילה שומן בלתי רווי
  • היא מכילה אחוז גבוה של סיבים, מסיסים ובלתי-מסיסים כאחד.
  • היא מקור טוב לויטמינים מקבוצת B ו-E
  • היא מקור טוב למינרלים כמו סידן, אבץ, מגנזיום, ברזל ואשלגן
  • מהם היתרונות הבריאותיים של דייסת קוואקר לתינוק?
  • הפחמימות המורכבות והחלבונים מזינים ותומכים בהתפתחות הגוף
  • השומן הבלתי רווי שהיא מכילה חיוני לגוף התינוק
  • הסיבים עוזרים מצד אחד לעיכול טוב, ומצד שני יוצרים תחושת שובע
  • היא מקור טבעי של ויטמינים ומינרלים החשובים לתפקוד הגוף 

מה עם דייסת סולת לתינוק?

עוד מימי התנ"ך דייסת סולת לתינוק בפרט, ולאנשים בכלל, נחשבה כמזינה וכבריאה ביותר. דורות ודורות של אמהות היו מכינים דייסות סולת כאוכל מוצק ראשוני לתינוקות, אבל הדייסה הוגשה גם לשאר בני הבית בתור ארוחה טעימה, משביעה ומזינה. לכן ניתן למצוא גם כיום בתרבויות רבות מגוון מאכלי סולת. סולת, שהיא חיטת דורום טחונה דק, גם היא כמובן דגן. היא מתעכלת לאט יחסית ונותנת תחושת שובע לאורך זמן.

אילו מרכיבים תזונתיים חשובים מכילה דייסת סולת? 

  • היא מקור טוב לויטמינים מקבוצת B ו - E שעוזרים לתפקוד של המערכת החיסונית
  • היא מקור טוב למינרלים כמו זרחן, מגנזיום, ואבץ שעוזרים לתחזוקת העצמות ומערכת העצבים
  • היא מקור טוב לסלניום שעוזר לתפקוד תקין של הלב

לסיכום

כשבוחנים את היתרונות הבריאותיים של דייסת קוואקר לתינוק, ובכלל, את מגוון הדייסות הקיימות כיום, מבינים כי ברור לחלוטין שחשוב וכדאי להוסיף אותה לתפריט היומי, כדי לעזור ולתמוך בהתפתחות שלו. ריבוי סוגי הדייסות והמתכונים, עוזרים כיום לכל הורה לגוון את סוגי הדגנים בתפריט תינוקו, ובכך לשמור על תזונת תינוקות בריאה ומאוזנת.